Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τα δικαιώματα του παιδιού!

  Στη σημερινή εποχή τα δικαιώματα πολλών παιδιών και ανθρώπων καταπατούνται εξαιτίας του πολέμου και της φτώχειας. Εμείς  βλέπουμε πολλές φορές τέτοια περιστατικά μέσα από τους μετανάστες που φτάνουν στο νησί μας και  παλεύουν για να επιζήσουν. Στο Αγαθονήσι βλέπουμε πολύ συχνά ανθρώπους ταλαιπωρημένους από τον πόλεμο και παιδιά που στα μάτια τους έχει σχηματιστεί ο φόβος και η αγωνία.Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν χάνουν τη θέληση τους για ένα καλύτερο μέλλον.Αυτοί οι άνθρωποι ταξιδεύουν με σκισμένες βάρκες  και πάρα πολλοί από αυτούς δεν επιζούν. Οι κάτοικοι, ο δήμος και οι αρχές του νησιού βοηθούν όσο μπορούν. Πιστεύω πως είναι άδικο που δεν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά στον τόπο τους.Μόνο αν με ανάγκαζε ο πόλεμος  να φύγω από το νησί μου θα καταλάβαινα πως αισθάνονται πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι. Μπορώ όμως να προσπαθήσω να φανταστώ τι περνούν και να παλέψω για να έχουν ίσα δικαιώματα και μια όμορφη, ειρηνική ζωή.
   Στο σχολείο ξαναδιαβάσαμε για τα δικαιώματα του παιδιού με αφορμή το μάθημα της τετάρτης δημοτικού. Θυμηθήκαμε τις δραστηριότητες της ημέρας του παιδιού και συζητήσαμε.
  Στο τέλος δημιουργήσαμε ταμπέλες με τα δικαιώματά μας!
Εύχομαι και ελπίζω οι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά και να μην υπάρχει ο πόλεμος. Μακάρι αυτός ο κόσμος να αλλάξει κάποια στιγμή...
(Θεολογία Κ.)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου