Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Γίνομαι δημοσιογράφος!

Στο μάθημα της γλώσσας της Β' τάξης μάθαμε να γράφουμε άρθρα. Εγώ έγραψα πολλά! Έγινα σωστός δημοσιογράφος!!

«Η διάσωση του γλάρου»

Χθες το απόγευμα, στο Αγαθονήσι οι μαθητές και οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου είχαν μια μεγάλη περιπέτεια. Καθώς προχωρούσαν βρήκαν έναν γλάρο που είχε χτυπήσει στο δεξί του φτερό, τον πήραν και τον πήγαν στον κτηνίατρο  για να τον γιατρέψει. Μετά από λίγη ώρα ο γιατρός τους είπε: «Τον γλάρο πρέπει να τον ταΐζεται να τον φροντίζεται και να τον αερίζεται». Μετά από ένα μήνα ο γλάρος έγινε καλά,  Τότε ο γιατρός τους είπε: «Μπράβο παιδιά που σώσατε τον γλάρο!»  

«Ο μεγάλος ψαράς του Αγαθονησίου»

Χθες στο Αγαθονήσι ένα ψαράς που το  όνομά του ήταν Νίκος, έπιασε πέντε σφίνουρες που ζύγισαν είκοσι  κιλά.Ο ψαράς δεν ήξερε τι να κάνει τα ψάρια και τότε του ήρθε μια ιδέα! Να τα πουλήσει. Όταν γύρισε σπίτι τα λεφτά τα έδωσε στη  μαμά του . Από τότε ο ψαράς έγινε διάσημος.

«Το Κρι-κρι της Κρήτης»

Το όνομα του ζώου που θα αναφέρω λέγεται  Κρι-κρι. Είναι αγριοκάτσικο, ζει στα απόκρημνα βουνά, στα Λευκά Όρη της Κρήτης. Έχει μακριά γενειάδα. Το χρώμα του είναι καστανό, έχει μήκος ένα μέτρο, έχει κοντή ουρά  και κοντό λαιμό. Τρώει χλόη, δάφνη, βλαστούς και φύλλα. Το αγριοκάτσικο κινδυνεύει από το κρύο, από πέτρες που κατρακυλούν, τις χιονοστιβάδες, τους αετούς, τους λύκους και τους ανθρώπους.

Αυτά είναι κάποια από τα άρθρα μου! Ελπίζω να σας αρέσουν! (Νίκος)   

«

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου