Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο!

Η Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μου, μου άρεσε πολύ. Φάγαμε, ήπιαμε και χορέψαμε νησιώτικα.
Στην αρχή δεν είχε κόσμο αλλά μετά ήρθαν πολλοί. Πρώτα βαφτήκαμε και στρώσαμε το τραπέζι, Αφού φάγαμε, άρχισαν οι τσάμικοι, οι καλαματιανοί, οι λέρικοι και τα ζεϊμπέκικα. Ο Κωνσταντίνος κι εγώ, χορέψαμε μέχρι που σχολάσαμε. Στο τέλος μας έβαλαν ένα αποκριάτικο το τραγούδι, το Μακαρένα. Αυτή η μέρα θα μου μείνει αξέχαστη.  (Χρυσοβαλάντης)


 Την Τσικνοπέμπτη το πρωί πήγα στο σχολείο μου. Οι συμμαθητές μου κι εγώ είχαμε φέρει από λίγο φαγητό, μερικά παιδιά ήταν ντυμένα με τις αποκριάτικες στολές τους.
Μετά η κυρία μας μας άνοιξε ένα μεγάλο κουτί με σερπαντίνες, όλα τα παιδιά άρχισαν αμέσως να βγάζουν, να ξετυλίγουν και να παίζουν με αυτές. Αργότερα, η κυρία έβγαλε τα χρώματα και τα πινέλα της. Αφού έφτιαξε τις μπογιές της, άρχισε να φωνάζει ένα ένα παιδί για να τα βάψει. Εμένα με έβαψε λιονταράκι. Ο κύριος έβαλε αποκριάτικη μουσική. Όλοι χορέψαμε και διασκεδάσαμε. Όταν μεσημέριασε, οι δάσκαλοί μας μας έφτιαξαν πίτες με σουβλάκι, πατάτες και σαλάτα. Ήταν πολύ νόστιμο το φαγητό και το ευχαριστηθήκαμε. Όταν τελειώσαμε το φαγητό, πήραμε την ηλεκτρική σκούπα και μαζέψαμε όλα τα σκουπίδια. Τα πέρασα τέλεια την Τσικνοπέμπτη στο σχολείο γιατί διασκέδασα, έπαιξα και χάρηκα. (Κωνσταντίνος)

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι οικογένειες μαζί με άλλους συγγενείς γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη. Φέτος γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη εμείς οι μαθητές στο σχολείο μας μαζί με το δάσκαλο και τη δασκάλα μας.
Πρώτα πρώτα μαζευτήκαμε όλοι στο σχολείο για να φτιάξουμε την αίθουσα. Μετά όταν ήρθε και το νηπιαγωγείο, η κυρία άρχισε να μας βάφει. Αφού βαφτήκαμε όλοι, αρχίσαμε να παίζουμε και να χορεύουμε. Στη συνέχεια κάναμε ένα διάλειμμα για να φάμε και μετά αρχίσαμε πάλι το χορό και το παιχνίδι.
Όταν πλησίαζε η ώρα για να φύγουμε η κυρία μας είπε να μαζέψουμε τις σερπαντίνες από τη μοκέτα, κάτι που ήταν πολύ κουραστικό και μας πήρε ώρα. Όταν όμως ήρθε η ώρα για να φύγουμε, όλοι στεναχωρηθήκαμε.
Πιστεύω πως η Τσικνοπέμπτη δεν είναι για να την περνάς μόνο με τους συγγενείς σου αλλά και με τους φίλους σου. (Θεολογία)
Την Τσικνοπέμπτη την περάσαμε στο σχολείο. Κάναμε πολλά πράγματα! Χορέψαμε τραγούδια από το καρναβάλι και κάναμε τρενάκι χορεύοντας. Επίσης, βαφτήκαμε με μπογιές που έφευγαν με το νερό. Μετά ήρθαν τα φαγητά, ήπιαμε χυμούς, φάγαμε σουβλάκι, σαλάτες και πίτες. Χορέψαμε ζεμπεκιές και τα αγόρια κάναν τα τσαλίμια τους. Εμείς χορέψαμε καλαματιανούς, κρητικά και σούστες. Ο καθένας έβαζε το τραγούδι του και χόρευε. Εγώ διάλεξα το ελεφαντάκι του Φοίβου Δεληβοριά. Όλοι κάναμε από μια χορογραφία. Πετούσαμε σερπαντίνες ο ένας πάνω στον άλλον και παίζαμε. Ήταν μαζί μας και το νηπιαγωγείο και ήμασταν ντυμένοι με τις στολές. Έπειτα, καθαρίσαμε την τάξη μας και φύγαμε. Στεναχωρέθηκα πολύ γιατί περνούσα ωραία! Θα θελα να έχουμε συνέχεια Τσικνοπέμπτη κι ελπίζω να ξανακάνουμε τέτοιο πάρτι! (Νομική)
Την Τσικνοπέμπτη στο σχολείο όλα τα παιδιά δεν φέρανε τσάντες όπως τις άλλες μέρες. Φέρανε φαγητά και τα τοποθετήσανε σ'ένα μεγάλο τραπέζι. Ο κύριος έβαλε αποκριάτικα τραγούδια για να χορέψουμε.  Αφού κουραστήκαμε φάγαμε, κάναμε αστεία και γελάσαμε. Τα πέρασα πολύ ωραία την Τσικνοπέμπτη. (Νίκος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου