Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ταξιδεύουμε...

Πριν λίγο καιρό στο μάθημα της γλώσσας κάναμε για την Πορτογαλία και την πρωτεύουσα της, τη Λισαβόνα. Αμέσως, ξεκινήσαμε να ψάχνουμε πληροφορίες στο διαδίκτυο. Μάθαμε για την Επανάσταση των γαρυφάλλων  στην οποία οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και έβαζαν γαρύφαλλα στις κάνες των όπλων των στρατιωτών. Στη συνέχεια, διαβάσαμε για τον Ζοζέ Σαραμάγκου, έναν σπουδαίο συγγραφέα που γι' αυτόν έμαθα περισσότερο από την δασκάλα μου. Ο συγγραφέας αυτός είναι σχεδόν αυτοδίδακτος και γράφει πολύ παράξενα. Βάζει πολύ λίγες τελείες και καθόλου εισαγωγικά ή παύλες διαλόγου.Το όνομά του σημαίνει άγριο ραδίκι. Μιλήσαμε για ένα βιβλίο του που λέγεται «Πέτρινη σχεδία». Σε αυτό το βιβλίο η Ισπανία ξεκολλάει από την υπόλοιπη Ευρώπη και κάνει βόλτες στη θάλασσα! Όταν μεγαλώσω λίγο ακόμα, θέλω να το διαβάσω!
Το ταξίδι μας όμως δε σταμάτησε εκεί... Ξεκινήσαμε να συζητάμε για άλλες χώρες και αποφάσισα να κάνω ένα κολάζ και να γράψω για την Ισπανία...



«Βαρκελώνη»

Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που θα ήθελαν να κάνουν ένα ταξίδι στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη. Ανάμεσά τους κι εγώ. Από μικρή ήθελα να επισκεφθώ αυτή την πόλη. Εύχομαι σύντομα το όνειρο μου να γίνει πραγματικότητα.
Η Βαρκελώνη είναι πόλη της Ισπανίας, πρωτεύουσα της κοινότητας της Καταλονίας. Έχει σημαντικά και πολλά αξιοθέατα. Θα ήθελα να επισκεφθώ τη Σαγράδα Φαμίλια, το πάρκο Γκουέλ και την Κάζα Μπατλιό που είναι έργα του Αντόνι Γκαουντί. Ο Αντόνι Γκαουντί ήταν σημαντικός καταλανός αρχιτέκτονας της Αρ Νουβό. Γεννήθηκε στη Ρεούς αλλά σπούδασε και εργάστηκε στη Βαρκελώνη. Θα πρότεινα σε όλον το κόσμο να κάνει αυτό ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη γιατί θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

(Θεολογία, Στ' τάξη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου